showkoor AMUSE

Team

Het team van AMUSE bestaat uit enthousiastelingen die een hart hebben voor showkoor AMUSE. In hun vrije tijd houden ze het showkoor draaiende en dit zowel voor als achter de schermen! Met veel liefde stellen we hen hieronder aan jou voor.

Muziek


Muzikale leiding & dirigent - Xander Tillon

“Ik ben de dirigent en ik zorg ervoor dat iedereen zijn noten kent. Ik speel piano en sla de maat, op mijn repetitie komt best niemand te laat!”

Sinds ik in 2010 showkoor AMUSE mee heb opgericht, ben ik mij gaan verdiepen in het lichte muziekgenre. Ondertussen heb ik enkel voor showkoor AMUSE al meer dan 100 arrangementen gemaakt, zowel vocaal als instrumentaal. Zelfs a capella en beatbox zijn onderdeel van de arrangementen. Naast showkoor AMUSE heb ik voor Studio 100 al verschillende projecten als dirigent gedaan. Hiernaast repeteer ik wekelijks met het Studio 100-koor, en ben ik dit werkjaar ook gestart als muzikaal leider van Scaletta, het jongerenkoor van het wereldberoemde koor Scala. Non-stop ben ik dus bezig in deze muzikale stijl!

Als ik zie hoe showkoor AMUSE aan het groeien is, kan ik dit als dirigent alleen maar toejuichen. Dit maakt het voor mij een zeer dankbare taak! De keren dat ik al trots ben geweest op wat we hebben bereikt, zijn niet meer te tellen.


Muzikaal assistent - Magalie Gelin

“Geboren als 'Magalie' met een passie voor koren en harmonie ben ik bij het AMUSE-koor op het juiste spoor!”

Na in 2016 te zijn afgestudeerd aan The Academy of Contemporary Music (Guidlford, Engeland) met een Bachelor in hedendaagse zang, is mijn passie voor koren en harmonie blijven groeien. Dit resulteerde in mjn eigen popkoor en mijn bedrijfje "Maggie's Melody" waar ik zowel zanglessen als workshops geef voor jong en oud. Via een zoekertje kwam ik bij AMUSE terecht als assistent van Xander. Ik assisteer Xander met het schrijven van arrangementen en het begeleiden van het koor.

Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van deze super enthousiaste bende en kijk er naar uit om samen nog veel te mogen zingen!

ARTISTIEK


Show - Sylvia Michiels

“Creatief en inventief help ik het artistieke luik mee vervullen, zodat jullie allen kunnen smullen als we de nieuwe AMUSE-show onthullen”

In 2012 zocht ik een opwindend koor en AMUSE was it. Mijn eerste show “Wonder” was, na een jaar hard repeteren, dé kers op de taart. Zes jaar lang was ik een actief en geëngageerd koorlid, waarbij ik met zeer veel plezier en enthousiasme op het podium stond. Op mijn 35ste is het nu tijd om de overstap te maken naar het bestuur. Hier zal ik mijn creatieve zelve loslaten op het bedenken van een leuk showconcept met bijbehorend decor en kostuums. Samen met een topteam en een talentvol koor zullen we ook dit jaar zorgen voor een denderende show waarin we jullie meeslepen in onze eindeloze fantasie.


Show - Evelien Timmerman

“Haalt plezier en creativiteit in ieder naar boven en laat het koor in zichzelf geloven!”

In 2011 ben ik met een nieuwsgierig hartje binnengewandeld bij AMUSE. Verschillende jaren werkte ik mee binnen Team Kostuum om creatieve en toffe looks te bepalen. Sinds werkjaar 2017-2018 sta ik niet meer mee op de planken. Hoewel ik op professioneel vlak veel bezig ben met kostuums spits ik me binnen AMUSE toe op het algemene artistieke beeld en probeer ik zoveel mogelijk te ondersteunen met mijn kennis en creativiteit. Zo blijf ik aandachtig voor de kleine details die het geheel nog een stapje hoger kunnen brengen en het visuele plaatje een geheel laten worden.


Kostuum - Tiffany Van den Broeck

"Het concept van de show naar kledij vertalen, om als koor samen op het podium te stralen. Samen nadenken over deze outfits en kostuums is fijn, anders staan we naakt op de scène! ;)."

In september 2014 deed ik impulsief en met een klein hartje auditie bij showkoor AMUSE. Tot mijn verbazing werd dit de start van een avontuur vol muziek, dans, plezier en vriendschap. Na mijn eerste jaar als koorlid besloot ik me eveneens te engageren als lid van Team Kostuum om dan dit jaar de sprong in het diepe te wagen als bestuurslid. Brainstormen, naaidagen coördineren en kostuums uitwerken met een fijn team om zo iedereen te doen stralen op het podium. Daar doen we het voor!


Choreograaf - Anke Van Hoof

"Choreograferen, repeteren, wie zijn best doet zal het leren. Wij dansen non-stop, zo wordt de AMUSE-show top!"

Mijn AMUSE-verhaal startte in 2014. Na vele jaren dansen en dansles geven, kon ik hier ook mijn passie voor zang kwijt. Zang en dans combineren, heerlijk! De voorbije jaren maakte ik reeds enkele choreografieën als koorlid bij showkoor AMUSE. Dit jaar maakte ik de overstap naar het bestuur. Hier neem ik het organiseren van de choreografieën voor mijn rekening als vaste choreograaf. Samen maken we er een geweldige show van.

PRODUCTIE


Externe events & social media - Julie Peeters

“Events organiseren en de mailbox beheren, ik ben een duizendpoot en creatief op onze social media om daarna te stralen op alle AMUSE-podia!”

Sinds 2011 staat mijn leven in teken van showkoor AMUSE! Als ik mij ergens in vastbijt, bijt ik hard! Van zolang ik mij kan herinneren is zingen en dansen mijn grootste passie, gevolgd op de tweede plaats door organiseren en creatief nadenken. Dé ideale combinatie dus: op het podium mogen staan én mogen organiseren en creatief bezig zijn! Ik organiseer vooral de externe optredens van AMUSE, waar ik alles van A tot Z regel en in goede banen leid. Daarnaast probeer ik het mailverkeer zo gestructureerd en snel mogelijk te beantwoorden of door te geven aan één van mijn collega’s. Tot slot hou ik me ook graag bezig met leuke foto’s en posts op onze sociale media. Vergeet ons niet te liken! ;-)


Promotie - Els Delang

“Sponsoring, verkoopactie en promo voeren voor het AMUSE-optreden, enkel met uitverkochte zalen ben ik pas tevreden!”

In 2011 ben ik gebeten door de microbe van showkoor AMUSE. Begonnen als gewoon koorlid, maar de AMUSE-kriebel werd steeds groter. Zo ook mijn engagement, eerst in de kostuumwerkgroep en sinds 2016 in het bestuur waar ik verantwoordelijk ben voor de promotie. Een functie die me volledig ligt door mijn studies Bedrijfscommunicatie en mijn job als communicatieverantwoordelijke bij Jong N-VA. Met veel plezier hou ik me bezig met sponsoring, verkoopactie, promotiemateriaal, sociale media en veel meer… voor het beste showkoor van de wereld!


Budget & planning - Mathias Deckers

“Cijfers en planning hebben voor mij geen geheimen, met een goede delta kunnen we onze show aan elkaar lijmen!”

Na lang twijfelen deed ik in 2014 auditie met de instelling, als het niet lukt, dan heb ik het tenminste geprobeerd! Ik was natuurlijk heel blij toen ik te horen kreeg dat ik vanaf dan bij de cast hoorde. Sindsdien geeft het me altijd een enorme kick als je ziet wat je met een groepje getalenteerde enthousiastelingen kan bereiken, en in het bestuur kan ik daar een extra steentje aan bijdragen, leuk he!


Organisatie & planning - Jolien Perdieus

“Locaties organiseren, planning reguleren, communiceren en motiveren. Zo zorgen we voor een goede flow en werken we samen toe naar een bangelijke show!”

In 2014 ben ik begonnen als koorlid bij showkoor AMUSE. Wat een ervaring! Samen met zo’n toffe bende op een podium staan, dat was helemaal iets voor mij! Sinds dit jaar ben ik ingestapt in het bestuur, omdat ik graag achter de schermen mijn steentje wou bijdragen. Ik hou mij vooral bezig met het vastleggen van locaties, de planning en de interne communicatie binnen het koor. Samen met een topteam alles tot in de puntjes regelen en een fantastische show op poten zetten, daar werk ik met veel plezier aan mee!

showkoor AMUSE