showkoor AMUSE

Team

Het team van AMUSE bestaat uit enthousiastelingen die een hart hebben voor showkoor AMUSE. In hun vrije tijd houden ze het showkoor draaiende en dit zowel voor als achter de schermen! Met veel liefde stellen we hen hieronder aan jou voor.

Muziek


Muzikale leiding & dirigent - Xander Tillon

“Ik ben de dirigent en ik zorg ervoor dat iedereen zijn noten kent. Ik speel piano en sla de maat, op mijn repetitie komt best niemand te laat!”

Sinds ik in 2010 showkoor AMUSE mee heb opgericht, ben ik mij gaan verdiepen in het lichte muziekgenre. Ondertussen heb ik enkel voor showkoor AMUSE al meer dan 100 arrangementen gemaakt, zowel vocaal als instrumentaal. Zelfs a capella en beatbox zijn onderdeel van de arrangementen. Naast showkoor AMUSE heb ik voor Studio 100 al verschillende projecten als dirigent gedaan. Hiernaast repeteer ik wekelijks met het Studio 100-koor, en ben ik dit werkjaar ook gestart als muzikaal leider van Scaletta, het jongerenkoor van het wereldberoemde koor Scala. Non-stop ben ik dus bezig in deze muzikale stijl!

Als ik zie hoe showkoor AMUSE aan het groeien is, kan ik dit als dirigent alleen maar toejuichen. Dit maakt het voor mij een zeer dankbare taak! De keren dat ik al trots ben geweest op wat we hebben bereikt, zijn niet meer te tellen.

ARTISTIEK


Artistieke leiding - Ine Martens

“Fantaseren, construeren en regisseren van ’s morgens tot ’s avonds laat. Ik zorg ervoor dat de AMUSE-puzzel als één geheel het podium op gaat!”

Sinds het ontstaan van AMUSE ben ik al van de partij. De eerste drie jaar als koorlid waarbij ik met veel plezier en enthousiasme samen met eensgezinde zielen op het podium stond. Daarna maakte ik de overstap naar het bestuur en ben ik mijn geëngageerde en creatieve zelve als artistiek leider. Binnen deze functie kan ik mijn fantasie de vrije loop laten! Samen met een fantastisch team en een geweldig koor zorg ik ervoor dat onze dromen en ideeën gerealiseerd kunnen worden en dat ons showconcept de overstap van papier tot het podium kan maken.


Regieassistente - Tine Jans

“Ondersteunen en structureren, samen een mooie show creëren. Van kader tot zetel tot het tapijt. Een mooi geheel in volle jolijt.”

In september 2014 deed ik auditie bij AMUSE en kreeg ik te horen dat ik deel uit mocht maken van deze fantastische groep. Vanaf toen werd ik een actief en geëngageerd koorlid bij showkoor AMUSE. Al gauw werd duidelijk dat ik mijn engagement wou uitbreiden en maakte ik de stap naar het bestuur. Vanaf 2015 versterk ik team Artistiek en ben ik de rechterhand van Ine. Samen met een fantastisch team creëren wij een superleuke show die tot in de details is uitgewerkt. Van zang en choreografieën tot decor, verlichting en alles wat erbij komt kijken.


Regieassistente show - Evelien Timmerman

“Evelien met de 'ie' zet de puntje op de 'i’. Haalt plezier en creativiteit in ieder naar boven en laat iedereen in AMUSE geloven!”

In 2011 ben ik met een nieuwsgierig hartje binnengewandeld bij AMUSE. Zoveel jaren later is het de eerste keer dat ik niet meer mee op de planken sta. Hoewel ik op professioneel vlak veel bezig ben met kostuums zal dit jaar mijn kledinghanger leeg blijven binnen Team kostuum. Nu spits ik me toe op het algemene artistieke beeld en probeer ik zoveel mogelijk te ondersteunen met mijn kennis en creativiteit. Zo blijf ik aandachtig zijn voor de kleine details die het geheel nog een stapje hoger kunnen brengen en het visuele plaatje een geheel laten worden.


Choreograaf - Amy McGhee

“Van muziek tot pas, verhalen vertellen met creatieve choreo’s en ik ben helemaal in mijn sas!”

Naast een voltijdse job als projectdeskundige senioren bij de Stad Leuven, ben ik in mijn vrije tijd een gepassioneerde danslerares. Een passie voor dans heb ik altijd gehad, zo sta ik al van mijn 4de levensjaar op de dansvloer. Eerst klassiek ballet tot mijn 14 jaar, daarna modern, streetdance en hiphop. Ik danste een aantal jaren bij een wedstrijdgroep en maakte dan de overstap naar het lesgeven. Van muziek tot choreografie en de twee samenbrengen en ‘tot leven zien komen’ op een podium. Dat is waar ik naar streef en naar uit kijk met mijn AMUSE-avontuur!


Kostuum - Katia De Cauwer

Ik doe aan film-adoreren, zo groeide mijn liefde voor kostumeren. Zo ben ik in team kostuum terecht gekomen en doe ik samen met de rest dingen als brainstormen, patronen tekenen, naaien, knutselen en zomen.

In 2014 geleden begon mijn doldwaas AMUSE-avontuur. Ik kon het niet meer combineren met mijn job en dus las ik vorig jaar mijn laatste partituur. Volledig loslaten kon ik echter nog niet. Zo werd ik de persoon die nu alles van kostuum overziet. Het zijn geniale koorleden waarmee ik samen in het kostuumteam zit. Ze brainstormen, fantaseren en verzinnen voor ieder nummer een topoutfit. Met behulp van het hele koor naaien en knutselen we vollenbak. Resultaat: Showkoor AMUSE strak in ‘t pak.


Decor - Sarina Willems

“Boekjes groot en boekjes klein, het maakt op zich niets uit. Ik maak van alles een geweldig decor en help zo de show vooruit!”

De liefde brengt je ver en soms zelfs tot bij AMUSE. Wanneer de oproep kwam voor een creatieve duizendpoot die haar tanden wilde zetten in het maken van een decor voor het beste showkoor van België, moest ik geen twee keer nadenken. Het combineren van fantasie en vergezochte ideeën met technieken en praktisch haalbare resultaten maakt een speciale opdracht. Dit jaar doen we iets speciaals en mag ik me volledig laten gaan (binnen de richtlijnen van het concept natuurlijk!). Hou je maar klaar om tijdens de show je ogen de kost te geven!

PRODUCTIE


Productieleiding - Stephanie Theunissen

“Repeteren, communiceren en delegeren! Niet te vlug, niet te traag, naar omhoog en naar omlaag, al die toffe mensen, samenwerken doe ik graag!”

Vanaf het prille begin heb ik het voorrecht gehad met AMUSE op de planken te staan. Elk jaar heb ik dit geweldige showkoor zien groeien en evolueren, eerst als koorlid en nu sinds 2016 als productieleiding. In deze functie kan ik mijn passie voor samenwerken, plannen en organiseren combineren met mijn liefde voor muziek en dans. Ik sta in voor planning en overzicht van de activiteiten, verdelen en opvolgen van taken en communicatie leiden binnen het bestuur en naar het koor toe. Plezier en kwaliteit staan voorop in AMUSE en hier draag ik graag mijn steentje aan bij!


Externe events & social media - Julie Peeters

“Events organiseren en de mailbox beheren, ik ben een duizendpoot en creatief op onze social media om daarna te stralen op alle AMUSE-podia!”

Sinds 2011 staat mijn leven in teken van showkoor AMUSE! Als ik mij ergens in vastbijt, bijt ik hard! Van zolang ik mij kan herinneren is zingen en dansen mijn grootste passie, gevolgd op de tweede plaats door organiseren en creatief nadenken. Dé ideale combinatie dus: op het podium mogen staan én mogen organiseren en creatief bezig zijn! Ik organiseer vooral de externe optredens van AMUSE, waar ik alles van A tot Z regel en in goede banen leid. Daarnaast probeer ik het mailverkeer zo gestructureerd en snel mogelijk te beantwoorden of door te geven aan één van mijn collega’s. Tot slot hou ik me ook graag bezig met leuke foto’s en posts op onze sociale media. Vergeet ons niet te liken! ;-)


Promotie - Els Delang

“Sponsoring, verkoopactie en promo voeren voor het AMUSE-optreden, enkel met uitverkochte zalen ben ik pas tevreden!”

In 2011 ben ik gebeten door de microbe van showkoor AMUSE. Begonnen als gewoon koorlid, maar de AMUSE-kriebel werd steeds groter. Zo ook mijn engagement, eerst in de kostuumwerkgroep en sinds 2 jaar in het bestuur waar ik verantwoordelijk ben voor de promotie. Een functie die me volledig ligt door mijn studies Bedrijfscommunicatie en mijn job als communicatieverantwoordelijke bij Jong N-VA. Met veel plezier hou ik me bezig met sponsoring, verkoopactie, promotiemateriaal, sociale media en veel meer… voor het beste showkoor van de wereld!


Organisatie & assistent-choreograaf - Kimberly Jones

“Locaties regelen en repetitiebeelden online gezet, zodat we niet enkel in groep kunnen oefenen, maar iedereen ook thuis verder kan met de pret!”

Voor mij is het AMUSE-verhaal begonnen in 2013, toen ik bij de show 'Wonder' backstage heb meegeholpen als headsetverantwoordelijke. Hoe cool om zo'n show een eerste keer backstage mee te maken! Hierna ben ik als koorlid verder gegaan met AMUSE, om in 2016 in te springen in het bestuur. Aanvankelijk fungeerde ik als assistent-choreograaf en hielp ik mee bij het herhalen van onze choreo's. Nu ben ik verantwoordelijke voor de praktische kant van de repetities (locaties regelen, repetitiebeelden online zetten, ...) zodat er niet alleen tijdens de repetities maar ook thuis geoefend kan worden!


showkoor AMUSE